РЕЦЕНЗІЯ на монографію Бачо Р., Пойда-Носик Н. “Автомобільна промисловість в регіонах України: ключові підходи до оцінки ринку праці та перспектив бізнесу”

Автор(и)

  • Наталія Внукова Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця

DOI:

https://doi.org/10.58423/2786-6742/2023-4-682-683

Ключові слова:

автомобільна галузь, ринок праці, кластер, регіони, іноземне інвестування

Анотація

Рецензія підкреслює важливість і актуальність монографії для формування системного бачення тенденцій і закономірностей розвитку автомобільної промисловості України. Монографія сфокусована на дослідженні найважливіших тенденцій ринку праці в галузі, зокрема особливостей та рівня стандартних заробітних плат працівників бек-офісу та менеджменту в автомобільному секторі. Авторами монографії досліджено сучасний стан та тенденції розвитку автомобільного ринку України, виділено найважливіші тренди цього ринку на 2016-2021 роки, здійснено оцінку стану автомобільної галузі загалом та на регіональному рівні. В монографії знайшли відображення галузеві аспекти забезпечення регіонального розвитку автопрому та розглянуто бар’єри і ризики для іноземного інвестування у галузь. Рецензія розкриває науковий доробок авторів та констатує, що колективна монографія є завершеним науковим дослідженням, виконаним на актуальну тему, має наукову новизну, практичне значення, і може бути рекомендована до друку.

Біографія автора

Наталія Внукова, Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця

Доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, професор кафедри банківської справи і фінансових послуг Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця

Посилання

Автомобільна промисловість в регіонах України: ключові підходи до оцінки ринку праці та перспектив бізнесу. Наукове видання (монографія) Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ / Автори: Роберт Бачо та Ніна Пойда-Носик. Берегове: ЗУІ ім. Ференца Ракоці ІІ, 2023. – 112 с. (англійською мовою)

##submission.downloads##

Опубліковано

2023-12-22

Номер

Розділ

Рецензії