Трансформація малого фермерського підприємництва через інновації на прикладі ферм Cross Link

Автор(и)

DOI:

https://doi.org/10.58423/2786-6742/2024-7-50-63

Ключові слова:

підприємництво, інновації, фермерство, країни на південь від Сахари, технології, освіта

Анотація

Дослідження зосереджено на важливій ролі інновацій, освіти та технологій у розвитку сільськогосподарського підприємництва серед молоді, особливо в країнах Африки на південь від Сахари. Дослідження висвітлює проблеми та можливості, що виникають на перетині традиційних сільськогосподарських практик і сучасних технологій. Мета дослідження полягає в тому, щоб заповнити прогалину в літературі щодо молодих сільськогосподарських підприємців у Гані, надавши детальне тематичне дослідження, яке могло б стати мотивацією для інших дрібних фермерів-початківців. У статті досліджуються чинники, які сприяли успіху Cross Link Farms, зокрема освіта, мережеве спілкування та наставництво, отримане підприємцем, а також практичне застосування інноваційних технологій, таких як розумні інкубатори та гідропонні системи. Цей приклад демонструє важливість підприємницької освіти, яка прищепила пристрасть студенту стати співзасновником стартапу, що займається підприємництвом на фермі. У документі застосовано підхід дослідження конкретного випадку, дані збиралися за допомогою інтерв’ю. Інтерв'ю було записано та транскрибовано. Дані проаналізовано інтерпретаційно.

Основні висновки підкреслюють, що інновації та технології в поєднанні з міцною освітньою основою та системою підтримки є життєво важливими для трансформації сільського господарства в Гані та подібних регіонах. Cross Link Farms є моделлю того, як молоді підприємці можуть використовувати ці елементи для стимулювання змін, підвищення продовольчої безпеки та сприяння розвитку сільської місцевості. Отримані результати свідчать про те, що цілеспрямована політика та програми, які сприяють підприємницьким інноваціям у сільському господарстві, є важливими для сталого розвитку в Африці на південь від Сахари. Ґрунтуючись на результатах тематичних досліджень, рекомендації для майбутніх досліджень включають проведення емпіричних досліджень із залученням підприємців у країнах на південь від Сахари, щоб оцінити роль допитливості, стійкості та пристрасті в їхньому підприємницькому шляху.

Біографії авторів

Абена Енгманн, Університетське академічне містечко

Доктор бізнес-лідерства

Колінс К Нгвакве, Школа післядипломної освіти Університету Лімпопо

PhD

Посилання

Adobor, H. (2020). Entrepreneurial failure in agribusiness: evidence from an emerging economy. Journal of Small Business and Enterprise Development, 27(2), 237-258. DOI: https://doi.org/10.1108/JSBED-04-2019-0131

AGI raises red flag on imported frozen chicken into Ghana. (2022). Ghana Web. Retrieved from https://www.ghanaweb.com/GhanaHomePage/NewsArchive/AGI-raises-red-flag-on-imported-frozen-chicken-into-Ghana-1656056 (Accessed: 21 August 2023).

Akrong, R., Mbogoh, S. G., & Irungu, P. (2020). Youth agripreneurship in the horticultural value‐chain: The case of small‐scale mango farmers in Southern Ghana. African Development Review, 32, S68-S77. DOI: https://doi.org/10.1111/1467-8268.12483

Akudugu, M. A., Guo, E., & Dadzie, S. K. (2012). Adoption of modern agricultural production technologies by farm households in Ghana: What factors influence their decisions. Journal of biology, agriculture and healthcare, 2(3), 91 - 106

Amara, N., Traoré, N., Landry, R., & Remain, R. (1999). Technical efficiency and farmers' attitudes toward technological innovation: The case of the potato farmers in Quebec. Canadian Journal of Agricultural Economics/Revue canadienne d'agroeconomie, 47(1), 31-43. DOI: https://doi.org/10.1111/j.1744-7976.1999.tb00214.x

Atsriku, G. E. (2020). The Adoption of Agriculture Technology in Small-Scale Farming in the Adumasa Community in Ghana. Agricultural, Food and Environmental Studies. The Hague, The Netherlands.

Bizikova, L., Jungcurt, S., McDougal, K., & Tyler, S. (2020). How can agricultural interventions enhance contribution to food security and SDG 2.1?. Global Food Security, 26, https://doi.org/10.1016/j.gfs.2020.100450 DOI: https://doi.org/10.1016/j.gfs.2020.100450

Deng, X., Luo, Y., Dong, S., & Yang, X. (2005). Impact of resources and technology on farm production in northwestern China. Agricultural Systems, 84(2), 155-169. DOI: https://doi.org/10.1016/j.agsy.2004.05.004

Feyisa, B. W. (2020). Determinants of agricultural technology adoption in Ethiopia: A meta-analysis. Cogent food & agriculture, 6(1), https://doi.org/10.1080/23311932.2020.1855817 DOI: https://doi.org/10.1080/23311932.2020.1855817

Gretska, N (2024) The Organization Of Cereal Crops Transportation By Rail Transport In Canada, Acta Academiae Beregsasiensis. Economics, 5, 56 – 68. DOI: https://doi.org/10.58423/2786-6742/2024-5-56-68

Iheke, O. R., & Nwaru, J. C. (2014). Impact of Innovation on smallholders’ productivity and poverty status: The case of arable crop farmers in South-East, Nigeria. Asian Journal of Agricultural Extension, Economics & Sociology, 3(4), 301-318. DOI: https://doi.org/10.9734/AJAEES/2014/6503

Linden, J. (2023). Ghana’s poultry sector set to receive Govt Boost. WATTPoultry.com. Retrieved from https://www.wattagnet.com/broilers-turkeys/article/15537587/ghanas-poultry-sector-set-to-receive-govt-boost (Accessed: 21 August 2023).

Ogundipe, A. A., Adebayo, O., & Asaleye, A. J. (2019). Agricultural technology adoption and productivity among small scale farmers. Journal of Agriculture and Ecology Research International, 19(1), 1-5.

Padhy, C., & Jena, B. K. (2015). Effect of agricultural education on farmers efficiency. International Journal of Engineering Technology, Management and Applied Sciences, 3(2), 247-258.

Pan, Y., Zhang, S., & Zhang, M. (2024). The impact of entrepreneurship of farmers on agriculture and rural economic growth: Innovation-driven perspective. Innovation and Green Development, 3(1), https://doi.org/10.1016/j.igd.2023.100093 DOI: https://doi.org/10.1016/j.igd.2023.100093

Rivera, M., Knickel, K., María Díaz‐Puente, J., & Afonso, A. (2019). The role of social capital in agricultural and rural development: lessons learnt from case studies in seven countries. Sociologia Ruralis, 59(1), 66-91. DOI: https://doi.org/10.1111/soru.12218

The Global Goal (2024) End hunger, achieve food security and improved nutrition and promote sustainable agriculture. https://www.globalgoals.org/goals/2-zero-hunger/

Valery, N., Tiafack, O., Bachange, E. G., & Frankline, N. (2022). Assessment of Small-Scale Agriculture in Livelihood Enhancement in Balikumbat, North West Cameroon. International Journal of Agricultural Economics, 12(2), 186-197.

Zhu, L., Yang, C., Zhang, Y., & Xue, Y. (2022). Using marginal land resources to solve the shortage of rural entrepreneurial land in China. Land, 11(7), https://doi.org/10.3390/land11071035 DOI: https://doi.org/10.3390/land11071035

##submission.downloads##

Опубліковано

2024-10-08

Номер

Розділ

Економіка та менеджмент